FEEST OP INDUSTRIETERREIN

Een nieuw pand in IJsselstein. Het was een feestelijke opening voor Frank Westland en Sjoerd van Wijk. Hun ontwerpbureau Doubleyou opende vrijdag 13 april de deuren van het nieuwe pand. Ruim twee jaar geleden startten Frank Westland en Sjoerd van Wijk het ontwerpbureau.
“Onze dienst is het ontwikkelen van gebruiksproducten”, vertelt Frank Westland. “Hiermee ondersteunen wij bedrijven die aan productinnovatie willen doen.” Direct vult Sjoerd van Wijk aan wat die gebruiksproducten kunnen zijn: “Denk bijvoorbeeld aan een afstandsbediening voor hijskranen of een drempelnemer voor rolstoelen.
Wij doen zowel de ontwikkeling van nieuwe producten als de verbetering van bestaande.” De opdrachtgevers van het ontwerpbureau zijn voornamelijk bedrijven met producten voor de industrie en de zorg. “Vaak gaat het in deze twee markten om middelgrote oplages. Daarin hebben wij specifieke kennis. Ook denken wij dat gebruikersgerichte en duurzame producten tot succes leiden.” Al direct in het eerste jaar werd het bureau genomineerd als ‘Utrechtse ster’ en ‘Beste ondernemer van het jaar’. “Deze vroege erkenningen kwamen volgens mij door onze persoonlijke werkwijze”, zegt Frank. “Dit houdt in dat we als ontwerpers – niet als verkopers, het gesprek aangaan om de vraag specifiek te krijgen.” Met het nieuwe pand lijkt het IJsselsteinse ingenieursduo weer een stap te zetten. De twee hebben nog genoeg plannen. “We hebben gemerkt hoe vaak duurzame keuzes kostenbesparing en betere verkoop opleveren voor onze opdrachtgevers.” Doubleyou nodigt geïnteresseerden van harte uit om eens langs te komen. “Er staan nog wat flessen champagne koud”, zegt Frank enthousiast. “Graag laten wij aan bedrijven uit de regio zien hoe productontwikkeling hen vooruit kan helpen. Door het resultaat gericht te houden, hoeft dit helemaal geen grote investering te zijn.” Geïnteresseerden kunnen contact met Doubleyou Product Development opnemen via info@doubleyou.nl.