SUPPORT IDEEPRIJS 2012

De winnaar van Support Ideeprijs is bekend. Nadat een vakjury vijf inzendingen nomineerde, kon het publiek via internet stemmen. De uitslag van deze stemming werd op 9 mei door cabaretière Funda Müjde bekend gemaakt tijdens de Support Beurs.

De winnaar van de Ideeprijs is Autostop voor rollators, ingezonden door Pieter van Vliet en Marije Dijkstra. De winnaar ontvangt professionele begeleiding ter realisatie van het idee.

De voucher ter waarde van €5000 wordt besteed aan productontwikkeling door het ontwerpbureau Doubleyou Product Development.

Het ontwerpbureau prijst de winnaars om de relevantie van hun idee. “Een productidee dat van grote betekenis kan zijn voor een veiliger en comfortabeler gebruik van rollators”, aldus Doubleyou.

De vakjury beoordeelde alle inzendingen aan de hand van de volgende criteria: * verbetert de kwaliteit van leven of de kwaliteit van zorg * veilig in gebruik * gebruiksvriendelijk * innovatief: is niet in deze vorm of toepassing op de markt * uitstraling: mooi en niet stigmatiserend * geschikt voor een grote groep gebruikers * marktpotentie * voldoet aan wettelijke veiligheids- en milieuvoorschriften

De Support Ideeprijs 2012 is onder andere een initiatief van Vilans en wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

Beluister hier het radiofragment van Radio 2 over de Ideeprijs

Beluister hier het radiofragment van Q-music over de Ideeprijs 

Meer informatie over de Ideeprijs 2012 op de website Support Innovatieprijs.