Zorg via je smartphone

In de toekomst zullen we ook zorg steeds meer thuis of lokaal kunnen ontvangen. Zorg wordt mobieler uit praktische overwegingen; het is relatief goedkoop en neemt een stuk minder ruimte in. Bovendien stelt het artsen in staat om hun patiënten ook op afstand te kunnen monitoren. Dit is handig voor zowel arts als patiënt, aangezien het een verblijf in het ziekenhuis kan verkorten of zelfs voorkomen.

Momenteel is het mogelijk om je cholesterol te meten met je smartphone. Een klein productje met bijbehorende app zorgt voor een snelle en accurate analyse van het cholesterol in een druppeltje bloed. Op deze manier kan iedereen eenvoudig thuis cholesterolmetingen uitvoeren.

zorg_smartphone

De ViSi monitor is een ander voorbeeld van een klein en mobiel apparaat voor in de zorg. Het kan eenvoudig om de pols worden gedragen. Dit apparaatje registreert belangrijke levensfuncties, zoals hartslag en bloeddruk. De gegevens die worden gemonitord kunnen eenvoudig worden verzonden, waardoor een arts ook op afstand op de hoogte is van de toestand van zijn patiënten.